Recept: kerriesoep

Koken doen we graag lekker en gezond zijn, maar simpel is soms ook wel fijn! Daarom deze week een recept dat je zo in elkaar hebt gezet, en bovendien met slechts een paar ingrediënten. Deze is voor 2 personen:

ingrediënten:

1 ui

1 teentje knoflook

4el kerrie

1 blokje groente bouillon

2 tomaten

100 gram rode linzen

(eventueel blikje kokosmelk)

Bereiding:

Pel en en snijd de ui en het teentje knoflook. 

Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een scheutje olie. Voeg de kerrie kruidenmix toe en roer goed door.  

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes, rode linzen, de bouillon en water toe aan de pan met het kerriemengsel. Roer goed door en laat 20 minuten zachtjes doorkoken. (voeg eventueel nog het blikjes kokosmelk toe).

Pureer de soep met een staafmixer en serveer.