Recept: groene salade

Deze week een simpele salade die overal bij kan en daarom ideaal is voor naast een kliekje die je nog moest opmaken. Zo hadden wij bij de lunch deze salade gecombineerd met de chili sin carne van het ledendiner. Deze is voor zo’n 2/3 personen.

Benodigdheden:

150 gram gemengde salade

1 paprika

1 komkommer

1 bakje cherry tomaatjes

1 bol mozzarella

1 bakje pompoenpitten

Dressing:

olijfolie

citroen

Eventueel wat mosterd en/of honing

kruiden naar keuze (bv Italiaanse kruiden)

Bereiden:

Doe de gemengde salade in een grote saladeschaal.

Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer, verwijder eventueel hier ook de zaadjes. Snijd de cherry tomaatjes in tweeën.

Maak een eenvoudige Italiaanse dressing aan door wat olijfolie te mengen met citroensap en kruiden als oregano, tijm, basilicum of peterselie en een snuf zout en peper. Roer goed door elkaar.

Voeg nu de gesneden paprika, komkommer, tomaatjes, mozzarella toe aan de saladeschaal. Schenk de dressing er overheen en schep even door.

Strooi wat pompoenpitten erover, en klaar!