Soraia’s wortel-bloemkoolsalade

Deze week een salade met dank aan het geniale improvisatie vermogen van Soraia. Een heerlijke salade die zoveel licht als voedzaam is.

Benodigdheden:

1 Bloemkool

1 kilo winterpeen 

1 zak spinazie (200 gram)

2 zakken rucola vab 85 gram

2 pakken kokosmelk van 250 ml 

4 puntpaprika’s 

2 uien 

bouillon

Bereiding:

kook de wortel in water het met bouillon (kort koken zodat de wortel stevig blijft). Je kunt de bloemkool vervolgens koken in hetzelfde water (ook kort koken zodat hij stevig blijft).

Af laten koelen.

Bak daarna de wortel nog even kort aan in de koekenpan met olijfolie. In een nieuwe pan kun je de ui fruiten en voeg hier de gesneden zoete paprika aan toe. Voeg de kokosmelk hieraan toe en vervolgens ook de kerrie kruiden. Mix dit mengsel met een blender (hoeft niet helemaal glad, stukjes overlaten).

Doe de wortel en bloemkool in een grote pan met de spinazie en rucola, en voeg pitjes eraan toe.

Serveer groeten, spinazie en rucola op een bord en giet hier een schep van het kokosmengsel overheen.