Vrijwilliger stelt zich voor: Linde

De Brouwerij is voor mij een plek waar ik me op mijn gemak voel en waar ik bezig kan zijn met dingen die er (soms) toe doen.

1. Vertel kort je naam, evt. leeftijd en iets over je achtergrond (waar je geboren bent of opgegroeid bent, of hoe lang je al in Amsterdam woont).

Ik ben Linde (33) en ik woon samen met twee katten, een Afrikaanse reuzenslak en mijn geliefde in Zaandam. Hiervoor woonde ik 13 jaar in Amsterdam. Soms mis ik het Amsterdamse, maar dan stap ik gewoon in de trein en sta ik zo op centraal station.

2. Wat brengt je naar de Brouwerij? Als het vanuit werk is, vertel dan kort iets over je professionele rol. Ben je vrijwilliger, vertel dan wat je doet en hoe dat is.

Ik help zo’n twee keer per maand bij het bereiden van het ledendiner. Dat is altijd erg gezellig met veel lachen als je geluk hebt. En hoewel ik niet per se van koken hou of het goed kan, lukt het meestal toch om iets waardigs op tafel te krijgen.

3. Vertel kort waarom het(vrijwilligers)werk bij de Brouwerij van waarde is voor jou?

De Brouwerij is voor mij een plek waar ik me op mijn gemak voel en waar ik bezig kan zijn met dingen die er (soms) toe doen. Ik ben gehecht aan de mensen die ik er ken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er plekken zijn waar wordt nagedacht over, en geëxperimenteerd met, de rolverdelingen binnen de psychiatrie. De platte organisatiestructuur van de Brouwerij spreekt me daarom aan. 

4. Evt. kort iets over je hobby’s, favoriete muziek of eten?

Ik hou van klimmen, rennen, lezen, karaoke en katjes. En ik ben altijd wakker te maken voor goede muziek. Van Joanna Newsom tot Billie Holiday, Betty Davis tot Nas: ik luister er het liefst de hele dag naar muziek.

5. Ik wil altijd nog een keer… (maak de zin af- of: voeg iets toe wat je zelf graag wilt delen met de Brouwerijcommunity).

Ik wil altijd nog een keer… mysterieuze skeletten opgraven als assistent-archeoloog. Of als straatmuzikant met mijn vent in een busje door Europa reizen.