Romy, Veerle en Fleur: kunstworkshop bij de Brouwerij

Binnenkort komen drie studenten van de Breitneracademie naar de Brouwerij voor een speciaal project. De Breitneracademie verzorgt de opleiding voor docent beeldende kunst en vormgeving. De bedoeling is dat er een kunstworkshop georganiseerd gaat worden samen met de leden. Er is een kennismakingsgesprek geweest met Jacco, Milena, Pelle en Riek. De workshop zal corona proof worden georganiseerd. De studenten hebben elk hun eigen specialisme (beeldende kunst- 2D schilderen/tekenen- en muzikaal) en denken aan een interdisciplinair project.

De komende weken gaan de studenten meedoen met de activiteiten van De Brouwerij, zodat leden een beetje vertrouwd raken en hun gezichten gaan kennen. Voor 12 maart, vrijdagmiddag, is een brainstormmiddag gepland, waarbij leden worden uitgenodigd om mee te praten en denken wat de studenten zouden kunnen organiseren.

Romy: ‘We willen natuurlijk iets organiseren waar ook vraag naar is!’- De brainstormsessie wordt vooral laagdrempelig en is een kennismaking met koffie en/of thee. Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via jacco.vansandijk@molemann.nl

Breitner Academie – opleiding docent beeldende kunst en vormgeving Amsterdam (ahk.nl
Hieronder stellen Romy, Veerle en Fleur zich voor.

Fleur van Dorp (25 jaar) houdt ervan om met haar handen bezig te zijn. Daarnaast loopt ze stage op het speciaal middelbaar onderwijs. ‘Ik vind het enorm leuk om kunst te maken in interactie met anderen. Mijn eigen kunst ontstaat door wat mij inspireert en mij opvalt in het dagelijkse leven’.

Veerle van Beek (20) is een dromer met een passie voor kunst in alle vormen. Graag wil ze door middel van kunst mensen dichter bij elkaar brengen en houd erg van om met mensen in contact te zijn. ‘Een goed gesprek is ook kunst’.

Romy: Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn studie voor docent beeldende kunst en vormgeving aan de Breitner Academie. Ik vind kunsteducatie een speciaal vak omdat het mensen kennis kan laten maken met alle aspecten van kunst. Wat ervoor zorgt dat mensen zichzelf door middel van kunst kunnen ontdekken en kunnen uiten, ongeacht je leeftijd, afkomst, situatie, etc. Zelf maak ik ook beeldende kunst, waarbij ik met diverse mediums werk. Ik zie mijn maakproces als een onderzoek om de wereld om mij heen beter te leren begrijpen. Ik zie kunst aanschouwen en kunst maken als iets persoonlijks en iets wat kan verbinden.