Code Groen

Code Groen

Vanavond is de documentaire ‘Code Groen’ op televisie te zien waarbij de makers een jaar lang collega’s van sociaal ontwikkelbedrijf Pantar gevolgd hebben. Ik werk daar als persvoorlichter en communicatie-adviseur en zag de film in wording. Voor wie hem vanavond mist of te laat vindt, hij is ook nog later via Uitzending gemist te zien (Uitzending 27 oktober HUMAN, NPO2, 22.18 uur).

Wat me trof in de film is hoe oneerlijk het soms verdeeld is in het leven. Hoe sommigen met heel veel hindernissen als blij mogen zijn als ze überhaupt kunnen en mogen werken. En hoe de maatschappij daar vaak onverschillig en harteloos tegenover staat.

Een beetje zoals mensen met psychosegevoeligheid. Iedereen heeft een rugzak en bij sommigen voelt en is die echt wel wat zwaarder en groter dan bij anderen. We waarderen vaak te weinig hoe moeilijk het is voor mensen om er gewoon te zijn en mee te doen en staan te snel klaar met een oppervlakkig oordeel. Dus wat mij betreft, respect voor mijn collega’s in de oranje hesjes, die dagelijks buiten in Amsterdam belangrijk werk verrichten. Het Parool noemde het een ‘knappe documentaire’ en ik sluit me daarbij aan.

Frank (Steverink)
vrijwilliger Communicatiegroep