Recept – Rodekoolsalade met sesamzaadjes

Goed en lekker eten is essentieel voor je gemoedstoestand en gezondheid. Daarom delen wij graag recepten die tijdens onze ledendiners of met onze lunch een succes waren. Bij deze de aftrap met een eigen variatie op de rodekoolsalade met sesamzaadjes uit het boek Je Brein Vitaal. Dit recept is goed voor zo’n 5 tot 6 porties.

Ingrediënten salade:

1 rode kool 

1 zakje gedroogde abrikozen 

1 rode ui 

1 zakje mix cashewnoten & cranberries 

1 granaatappel 

1 Potje met sesamzaadjes 

Ingrediënten dressing: 

4 eetlepels olijfolie 

2 eetlepels honing 

1 theelepel geraspte verse gember

3 eetlepels Balsamico of rode wijnazijn 

1 theelepel kaneel 

1 biologische sinaasappel 

Peper & zout 

Bereiding:

Snijd de rode kool in dunne reepjes, breng een pan met water aan de kook en kook de kool circa 1 minuut. Giet af en laat uitlekken. Roer intussen alle ingrediënten van de dressing door elkaar. Rasp de sinaasappel en meng de helft van het sap door de dressing en voeg ook de rasp toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui en de gedroogde abrikozen fijn en meng door de rode kool en voeg tenslotte de dressing toe. Verwijder vervolgens de granaatappel pitjes uit de granaatappel met een lepel (pas op je kleren!) en meng deze door de salade. Voeg de cashewnoten en cranberries toe nu ook toe. Bij het serveren strooi wat sesamzaadjes over he geheel. Eet smakelijk!