vacature kok

Voor onze vrijwilligersvacature kok (m/v/x/) zoeken wij iemand die van koken en eten houdt. Als kok zul je samen met een andere vrijwilliger verantwoordelijk zijn voor het koken van een maaltijd op de Brouwerij. Dit betekent de maaltijd kiezen, een aantal verse producten aanschaffen, natuurlijk koken, en de keuken weer netjes achterlaten.

Het samen eten op de Brouwerij is een van de belangrijkste momenten van de dag. De filosofie van gelijkwaardigheid tussen de leden komt nergens zo duidelijk naar voren als in onze gedeelde maaltijden. Dat klinkt misschien als een hele verantwoordelijkheid, maar we verwachten geen drie-sterren gerechten. Met een simpele gezonde en vegetarische maaltijd is iedereen gelukkig. Voor de lunch hebben we al een voorselectie gemaakt van een aantal gerechten.

 Per maaltijd zul je voor 10 tot 20 mensen koken. Voordat je begint met koken moet je een inschatting maken van het aantal mensen dat mee-eet en daar op anticiperen. Voor de diners kan dat door de lijsten op het bord na te gaan en voor de lunches door het aan de gastheer/vrouw te vragen of aan iemand van Welzijn. Na het koken is het ook belangrijk dat de keuken in nette staat wordt achtergelaten. Dit betekent niet dat je alles zelf hoeft te doen: ons concept is dat de aanwezige leden helpen bij het koken en het opruimen achteraf. Je mag ze hier dus ook op aanspreken. We hebben daarnaast graag dat mensen minstens een keer per week koken. Vaker is zeker mogelijk, minder kan in overleg.

Er zijn drie verschillende soorten maaltijden: de lunch, het ledendiner en het buurtdiner. De lunches zijn dagelijks om 12:30, en we verwachten dat de vrijwilligers om 10:30 aanwezig zijn. De ledendiners zijn iedere week om donderdagavond van 18:00 tot 20:00, daarbij verwachten we dat de vrijwilligers om 16:00 aanwezig zijn. De buurtdiners vinden maandelijks plaats op maandag (de tijden daarvoor zijn hetzelfde als voor het ledendiner).

Wat we van jou verwachten

We verwachten dat je je best doet en aan de bel trekt als je hulp nodig hebt. Het staat je natuurlijk vrij om de werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen. 

Wat wij jou bieden

We begeleiden je bij vragen en adviseren je hoe je het aan kan pakken. Samen schrijven we een ondersteuningsplan over hoe de werkzaamheden worden ingevuld, hoe die invulling aansluit bij jou wensen en waarin wij jou kunnen helpen bij die invulling. Tussentijds evalueren we hoe het gaat. Daarnaast bieden we een vrijwilligersvergoeding van €4 per dagdeel.

Interesse? Leuk! Geef het door aan Coen of Daan, of mail naar vacature@centrumdebrouwerij.nl