Vacature huisbezoek

Onder sommige leden van de Brouwerij is er sprake van eenzaamheid en bestaat de behoefte aan meer contact. De Brouwerij is natuurlijk open voor een kop koffie en een gesprek, maar voor sommigen is dat een te grote stap. We hopen het idee van de Brouwerij, waarin naast de behandeling ook het contact van leden onderling bijdraagt aan herstel, te verbreden buiten de fysieke locatie Hoogte Kadijk 61. Met de vacature ‘huisbezoek’ willen we eenzaamheid bij leden verhelpen door hen te verbinden aan andere leden, die hen thuis komen bezoeken. 

Omschrijving van bezigheden

De zogenaamde ‘huisbezoekers’  zijn leden die af en toe bij andere leden op bezoek gaan voor een kop koffie of om te helpen met kleine huishoudelijke taken zoals boodschappen doen. De frequentie van de afspraken kan onderling worden bepaald. Daarnaast is het belangrijk dat je een zekere durf hebt, want je zult waarschijnlijk gekoppeld worden aan iemand die je nog niet kent. Het samen vervullen van een huishoudelijke taak kan erg helpen om elkaar beter te leren kennen, maar het is niet de bedoeling dat het ‘huisbezoek’ een alternatief wordt voor thuiszorg. Huishoudelijke hulp moet niet het doel worden, maar kan een middel zijn om het huisbezoek invulling te geven als je elkaar niet goed kent. Het is belangrijk dat je die grens kunt bewaken.

Wat we van jou verwachten

We verwachten dat je je best doet en aan de bel trekt als je hulp nodig hebt. Het staat je vrij om de werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen. 

Wat wij jou bieden

Samen schrijven we een plan over hoe de werkzaamheden worden ingevuld en hoe die aansluiten bij jou wensen.

Het doel is dat het contact tussen huisbezoeker en het bezochte lid uiteindelijk niet meer via een Brouwerij-medewerker loopt, maar direct plaats vindt. Wel zullen wij als medewerkers je in het begin op weg helpen en tussentijds een vinger aan de pols houden. Dit eerste zullen we doen door een goede match te vinden tussen jou en een ander lid. Vervolgens zullen we je begeleiden naar het eerste bezoek en daar ook eventueel bij aanwezig zijn. Na een bezoek zullen we met je doornemen hoe het is gegaan en of we je ergens mee kunnen helpen.

Daarnaast bieden we een vrijwilligersvergoeding van €4 per dagdeel.

 

Interesse? Leuk! Geef het door aan een medewerker van Welzijn, of mail naar vacature@centrumdebrouwerij.nl