Vrijwilliger stelt zich voor: Tineke

De Brouwerij vind ik een bijzondere plek in de buurt. Toen ik las over de filosofie van het centrum, leek me het een goeie plek om vrijwilligerswerk te doen.

1. Vertel kort je naam, evt. leeftijd en iets over je achtergrond (waar je geboren bent of opgegroeid bent, of hoe lang je al in Amsterdam woont).

Mijn naam is Tineke, ik ben 43 jaar en woon ruim 4 jaar met veel plezier in de Plantagebuurt.

2. Wat brengt je naar de Brouwerij? Als het vanuit werk is, vertel dan kort iets over je professionele rol. Ben je vrijwilliger, vertel dan wat je doet en hoe dat is.

De Brouwerij vind ik een bijzondere plek in de buurt. Toen ik las over de filosofie van het centrum, leek me het een goeie plek om vrijwilligerswerk te doen.

3. Vertel kort waarom het(vrijwilligers)werk bij de Brouwerij van waarde is voor jou?

Zelf heb ik circa 5 jaar geleden een bijzondere ervaring gehad, waarbij ik in een periode van 4 maanden tot 3 keer ben opgenomen in een crisisopvang van de GGZ. Dat was voor mij een nare en vervreemdende plek, waar ik me niet gehoord of begrepen voelde. De Brouwerij biedt naar mijn idee een hele andere ervaring en benadering voor mensen met psychose gevoeligheid of die om andere redenen behoefte hebben aan verbinding. Ik draag daar met plezier aan bij.

4. Evt. kort iets over je hobby’s, favoriete muziek of eten?

Ik houd enorm van hobby’s! Graag sup ik over de grachten, wandel door de natuur, doe yoga of lees een boek. Ook ben ik sinds kort weer met pianospelen begonnen en af en dinsdagavond ben ik geregeld te vinden op de dansvloer.

5. Ik wil altijd nog een keer… (maak de zin af- of: voeg iets toe wat je zelf graag wilt delen met de Brouwerijcommunity).

Ik wil altijd nog een keer het Noorderlicht zien, de camino uitlopen naar Santiago, op reis naar Costa Rica, in een ijsbad zitten en in een zweethut, leren zeilen en op zeilvakantie, vrij kamperen in Noordwegen en Zweden en een eigen moestuin.