Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

Veters strikken

Door Tanja

Een vriend wees mij op een artikel van de NOS over de grotere daling van het aantal rokers onder hoogopgeleiden dan onder laagopgeleiden. Me bewust van het feit dat ik rook, zogenaamd hoogopgeleid ben en ook nog eens in de geneeskunde, voelde ik de prikkel wel.

Om repliek te kunnen geven zocht ik naar een artikel over het aantal rokers onder artsen, omdat ik wel eens gehoord heb dat dat relatief hoog is.
Dat het aantal rokers onder mensen met psychische problemen ook hoog is wist ik wel, maar wilde me daar even niet in verdiepen of daar bij hem mee aankomen.

Was even slikken, eerlijk gezegd, nadat ik op Google met de termen ‘artsen’ en ‘roken’ gezocht had. Vooral het feit dat er nauwelijks nog artsen gevonden zijn die roken en als ze al werden gevonden hier niet over wilden praten met onderzoekers of het ziekenhuis waar ze werken niet wilden noemen.

Tijdens het zoeken was ik me wel bewust dat ik aan het selecteren was, dat was dan wel de wetenschapper in mij, en omdat ik geen ander tegenartikel kon vinden, zocht ik mijn toevlucht op een site met nepnieuws, en ziedaar:

Man strikte jarenlang ongediplomeerd veters
Tuchtraad hanteert zerotolerancebeleid

29 mei 2017 door Niek de Waal en Peter Buurman

In Amsterdam is een man ontmaskerd die al ruim 24 jaar ongediplomeerd zijn schoenveters strikte. Volgende week dinsdag moet hij voor de tuchtraad verschijnen.

Guido ter Wijs, voorzitter van de tuchtraad: 'We hadden deze man al in het vizier. In zijn omgeving waren er al langer vermoedens dat de man een charlatan was en er maar wat op los strikte. Toen hebben we een uittreksel opgevraagd bij het centraal veterstrikregister, maar daar was zijn naam helemaal niet in terug te vinden.'

Ter Wijs wil een zerotolerancebeleid hanteren tegenover ongediplomeerd strikken: 'De kans bestaat dat er meer beunhazen rondlopen die veters strikken zonder diploma, daar moeten we hard tegen optreden. Voor dit soort oplichters hebben we jaren geleden al klittenband uitgevonden.'

Hoezo Speld nepnieuws..


Waardeer dit blogbericht:
3
Mentaal gecastreerde man
Als je het even niet meer weet, bedenk een list!

Reacties

 
Nog geen reacties

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit