Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

Uitstellen, waarom?

Door Pim Jansen

Daar zit ik dan. Handen op het toetsenbord en starend naar het beeldscherm. Lichte onrust in mijn lijf. Ogen dwalen af naar het klokje rechts bovenin het scherm. Er is nog genoeg tijd…

Ik heb om 20:30 afgesproken. Inmiddels is het alweer 19:37. De minuten tikken weg en de opdracht is nog steeds niet af. Wel zijn mijn vingers in beweging gekomen en de eerste letters staan erop. Maar dan begin ik te twijfelen…

De criticus in mij maakt overuren. Wat er nu staat slaat nergens op! Wie ben ik om een blog te schrijven? Wat heb ik nu in godsnaam te vertellen..? Zal iemand het überhaupt lezen? De spanning loopt op bij de gedachte dat mijn blog openbaar wordt. Zichtbaar zijn. Een golf van onzekerheid tot gevolg.

AAAArrrGGGGG! Waarom ben ik niet eerder begonnen!? Weer het laatste moment! In gedachten sla ik mezelf voor mijn kop. Gefrustreerd loop ik naar de koelkast en schenk een glas spa in. Even afstand nemen. Of de situatie ontwijken. Het lijkt in ieder geval de frustratie voor het moment te doen dalen.

Terug achter de laptop. Ik start weer met staren. Mijn gedachten gaan alle kanten op. In een automatische handeling open ik nu.nl. Op de vlucht in het nieuws. Dan staat er ineens 20:04 op de klok en ervaar ik een toenemende onrust.

Ik besluit mijn ogen te sluiten en een paar keer diep in- en uit te ademen. Ontspan. Focus! Mijn vingers beginnen te typen en zinnen worden geformuleerd. Het lijkt nu echt te gaan gebeuren.

Opgelucht lees ik het stuk na. De klok staat op 20:27. Ik ben op tijd voor mijn afspraak.

Waardeer dit blogbericht:
5
Zoeken naar talenten?
Verlangen en mislukking

Reacties

 
Nog geen reacties

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit