Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

Mentaal gecastreerde man

Door Alfons Scholing

Wat was dat een kutprogramma van Halina Reijn. Ongewenst kinderloos. Het is ook niet een klein beetje seksisme om het alleen van een vrouwelijke kant te bekijken. Echter, is het wel logisch dat zo'n programma wordt gemaakt specifiek voor vrouwen? Zodat de kijksters, met hun klapperende hormonen alles beamen? Dat is tenslotte het mediacircus waar we graag naar kijken.

Ik heb er vaak over nagedacht totdat ik de beslissing nam om me aan te melden voor kunstmatige inseminatie. Hoe zou het zijn als je door kunstmatige inseminatie via het ziekenhuis kinderen zou krijgen? Je mist de bevalling. Je mist de eerste jaartjes van het kind. Totdat ze gaan puberen. Dan, bij hun zoektocht naar hun eigen identiteit staan ze opeens bij jou op de stoep.

De een heeft geen drang naar kinderen en de ander wel. Dan heb je ook nog een grote groep mannen die door allerlei omstandigheden kinderloos is. De arts van de kunstmatige inseminatie stelde voor dat ik anders maar via het internet geschikte kandidaten voor bevruchting moest zoeken. Daar ben ik geen voorstander van. Want een ziekenhuis heeft een selectieronde. Zonder selectieronde zoeken op het internet. Nee, dank u.

Wat dan… wachten tot de ware zich komt melden? Want ook ik kom wegens een psychiatrische achtergrond niet door de selectie van dezelfde ziekenhuizen. Als psychiatrisch patiënt mag je geen donor zijn, omdat ze denken dat je dan iets zou kunnen doorgeven.

Waardeer dit blogbericht:
2
Verlangen en mislukking
Veters strikken

Reacties 1

 
Gast - O. op zaterdag 25 februari 2017 03:18

Het is goed dat vrouwen in ieder geval de zekerheid hebben dat ze niet bevrucht worden door griezelige narcisten of psychopaten.

Het is goed dat vrouwen in ieder geval de zekerheid hebben dat ze niet bevrucht worden door griezelige narcisten of psychopaten.

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit