Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

Loslaten, een boeiende bezigheid

Door: Jejero

Loslaten, relax, no span, maak je niet druk, laat gaan.
In feite gaat het om loslaten.
Zowel positieve als negatieve invloeden kan je loslaten.
Loslaten in de zin van niet gehecht zijn. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Er is een boeddhistisch verhaal van een boer .Hij rent in paniek rond omdat zijn koeien er vandoor zijn gegaan.
Aan een ieder die hij tegenkomt vraagt de boer of zij zijn koeien gezien hebben.
Maar niemand heeft ze gezien. Zij geven hem wel raad in welke richting hij kan zoeken. Een monnik die het geheel aanziet, zegt tegen zijn leerling....Zo zie je wat gehechtheid met je kan doen.

Toen ik het verhaal voor het eerst gehoord had, zei ik: 'Loslaten, okay, maar niet voordat ik de koeien gemolken heb.'
Anders gezegd: ik zou pas een zaak loslaten als deze afgerond is. Eerst van je gehechtheid genieten, voor je het doorgeeft.

Hier scoor ik niet mee op de spirituele markt. Maar er wordt ook gezegd dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, wil je anderen kunnen helpen.
Dit wordt vaak verkeerd begrepen.
Loslaten verkeerd toepassen is hetzelfde als met boeien rondlopen.
Je komt niet ver.

Loslaten is een boeiende bezigheid.
Als het om gehechtheid gaat, gaat het om de boeien van die gehechtheid los te breken.
Dan ben je vrijer en kan je verder op jouw pad.

Waardeer dit blogbericht:
0
Beide een beetje

Reacties 1

 
Gast - Celia Forbes Val op maandag 06 juli 2020 07:00

Een paar weken geleden zag ik een opmerking over Dr.Azaka Solution Temple, iemand die vertelde hoe hij haar heeft geholpen in zijn relatie.Ik nam ook contact met hem op omdat ik in mijn relatie met hetzelfde probleem werd geconfronteerd, vandaag kan ik Dr.Azaka Solution moedig aanbevelen. Tempel voor iemand die ook wordt geconfronteerd met het verbreken van zijn of haar relatie om vandaag contact met hem op te nemen voor hulp omdat hij me heeft geholpen mijn relatie weer normaal te maken, hier zijn de contactgegevens: Azakaspelltemple4@gmail.com of whatsapp hem +1(315)316-1521, dank u meneer God zegene u.

Een paar weken geleden zag ik een opmerking over Dr.Azaka Solution Temple, iemand die vertelde hoe hij haar heeft geholpen in zijn relatie.Ik nam ook contact met hem op omdat ik in mijn relatie met hetzelfde probleem werd geconfronteerd, vandaag kan ik Dr.Azaka Solution moedig aanbevelen. Tempel voor iemand die ook wordt geconfronteerd met het verbreken van zijn of haar relatie om vandaag contact met hem op te nemen voor hulp omdat hij me heeft geholpen mijn relatie weer normaal te maken, hier zijn de contactgegevens: Azakaspelltemple4@gmail.com of whatsapp hem +1(315)316-1521, dank u meneer God zegene u.

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit