Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

K......wandeling

Door: Jejero

Jaren geleden ging ik regelmatig naar het Internationaal Theater- schoolfestival (ITS). Een voorstelling aan de Nes zal ik niet zo snel meer vergeten. Het was een mix van verschillende theaterdisciplines. Toneel, dans en objecttheater, van en door verschillende theaterscholen.
Het verhaal is niet na te vertellen. Daar was Mickey Mouse op een stellage, een kever, een staande klok en een dansgroep.

Wat ik altijd deed na een voorstelling was het volgende: rustig naar huis lopen om het een plekje te geven. Ik bleef niet hangen om na te praten of zo. Zo ook die ene avond na deze verwarrende voorstelling.

Via de Nes liep ik richting de Dam en verder de Nieuwendijk op. Het was inmiddels schemerig, bijna donker. Op de Nieuwendijk liepen er wel mensen rond. Maar ik zat, beter gezegd liep in mijn eigen coconnetje door de winkelstraat.

Waarom waren die Mickey Mouses op stellages? En wat deed die kever aan het bureau? Al lopend speelde de voorstelling zich weer in mijn hoofd af.
Inmiddels liep ik via de Korte Nieuwendijk de Haarlemmerstraat in. Sommige etalages waren net een decor van het theater. Het was inmiddels donkerder waardoor de straat- en etalageverlichting voor een aparte sfeer zorgden.

Op de Haarlemmerdijk, vlak voor bioscoop The Movies, zag ik vanuit mijn cocon een man mijn kant op lopen. Het was een blanke man met lang haar tot zijn schouders en...hij liep blootvoets. Tjesus dacht ik, die komt vast en zeker bij mij bedelen. Hij was ook sjofel gekleed. En inderdaad, hij zocht oogcontact.

Bij het voorbij lopen tikte hij mij op de schouders, en zei zoiets als ‘where are you going?’. Omdat hij mij ongevraagd aanraakte werd ik boos en antwoordde bits in het Nederlands ‘dat gaat je niks aan’.

En toen deed hij een paar stappen terug waardoor ik ook bleef staan. ‘Oh, sorry’, zei hij geïnteresseerd, ‘why are you worrying?’ ‘Oh’, zei ik, ‘ik heb net een stuk van Kafka gezien’. ‘Oh, thats why’, zei hij en liep weer door.

Vooroordelen daar word je niet blij van. Ik bleef even staan en liep daarna lachend naar huis. Mijn cocon was doorgeprikt.
O ja, die onvergetelijk voorstelling had de naam: KAFKA'S WANDELING!

Waardeer dit blogbericht:
1
Blogworkshop bij De Brouwerij: overwonnen uitstelg...
Beide een beetje

Reacties 1

 
Gast - Rene Rood op donderdag 29 november 2018 12:21

Heel leuk!

Heel leuk!

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit