Blogs De Brouwerij

Hier vind je blogs van cliënten, behandelaars en vrijwilligers van De Brouwerij. Incidenteel worden er ook blogs overgenomen van externe sites.

Als je het even niet meer weet, bedenk een list!

Door Lin Sluyterman

Ik zit achter mijn laptop om te gaan schrijven, kijk uit over het brede water
, zie boten voorbij komen, hoor meeuwen krijsen en stemmen in de verte en hoop eigenlijk dat er vanzelf woorden en zinnen in me zullen opkomen.

Helaas, het blijft stil en leeg in mijn hoofd, zoals in mijn nieuwe huis, dat wel bewoonbaar is, maar nog niet warm en ingeleefd. Ik wil niet zitten wachten op iets dat nooit gaat komen, maar ja, aan de andere kant, het moet ook weer geen hersenkraker worden. Zei ik nou net 'stil en leeg'? Nu voelt het juist vol, met allerlei nutteloze gedachtes.


Mijn oog valt op de blije paarse zomerbloemen op tafel in een vaas gezet om het hier wat op te fleuren. Ze zouden getekend kunnen zijn in "Paultje met het paarse krijtje", een magisch boek over de wondere wereld van Paultje. Die had dat niet, dan weer een leeg en dan weer een vol hoofd, die tekende zijn eigen leven met zijn paarse krijtje simpel, rustig, gewoon een lijn en die werd vanzelf iets, een huis, een boot, een raam waardoor de maan schijnt, alles was mogelijk. 


Zo wil ik kunnen schrijven. Mmm, waar zou ik zo'n krijtje kunnen halen? Een vriendin van me zegt in zo'n geval energiek en opgewekt:
"Verzin een list!" En dat heb ik van haar overgenomen, moet je ook echt eens proberen. Ik ga niet verklappen wat het met je doet, dat moet je zelf uitvinden, maar succes gegarandeerd!


Een van de mooiste omschrijvingen, die ik hiervan kon vinden is deze: 'Een oplossing voor een probleem waardoor tegenstrevers worden verrast'. Om dit echt te laten werken, nog een laatste tip, waar denk je die tegenstrevers te vinden? Eerst even zelf nadenken! Is het misschien je leidinggevende, die je een onmogelijke opdracht geeft, je partner die je weer eens niet begrijpt, de aannemer, die z'n werk niet goed doet? Nee.


Het geheim is dat het de kleine tegenstrevertjes zijn in jezelf: het piekeraartje, het bangertje, het strebertje, het kleintje, het twijfelaartje, het perfectionistje en ga zo maar door. Wees ze te slim af, geef ze iets anders te doen, zie ze voor je als poppetjes, zet ze op een stoeltje in de zon, met glaasje ranja, koekje erbij, boekje, parasolletje voor wie wil, misschien nog een muziekje: niets meer aan doen.

 

 

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Veters strikken
Blogworkshop bij De Brouwerij: overwonnen uitstelg...

Reacties

 
Nog geen reacties

Plaats hier uw reactie

Captcha afbeelding

deel dit