Venkel-Bulgur met mozzarella & vijgen

Deze week een recept van Jacco die is gebruikt voor onze kerstviering afgelopen week. Dit voorbeeld is voor 4 personen.

Benodigdheden:

300 gram venkel

300 gram bulgur

2 teentjes knoflook

2-3 vijgen

250 gram mozzarella

1 granaatappel

20 gram dille

Dressing:

1 biologisch sinaasappel

olijfolie

1 bosje lente-uitjes

peper & zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 220 graden

kook water 600 milliliter water en meng hier wat bouillon doorheen. Roer in een braadslede (grote ovenschaal) de venkel, bulgur en knoflook door het bouillon-mengel. Zet het geheel voor 20 minuten in de oven.

Klopt intussen wat geraspte sinaasappelschil door wat uitgeperst sinaasappelsap, olijf, lente-uitjes, zoet en en peper. Schenk dit over het mengel mengels uit de oven wanneer deze klaar is. Goed mengen en eventueel wat kruiden naar smaak toevoegen.

Verdeel de vijgen, mozzarella, granaatappelpitjes en dille erover en dien heet op.