Recept: dahl

Onlangs zaten eens wat mensen aan de grote tafel bij De Brouwerij zich af te vragen wat ze gingen eten toen iemand met het idee voor dahl kwam (een recept uit de Indiase keuken). Er waren gelijk enthousiastelingen en die avond werd er in drie verschillende huizen dahl gekookt volgens hetzelfde recept van de website chickslovefood.com, bij deze:

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 225 g rode linzen 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 400 ml kokosmelk 
  • 400 g tomatenblokjes 
  • 300 g spinazie 
  • 150 g doperwten 
  • 4 naanbroden
  • kruiden:
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 cm verse gember 
  • 1 tl kurkuma 
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 1 tl garam masala 
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 handje koriander

Bereiding:

Was de linzen en kook ze vervolgens in 500 milliliter water zo’n 10 à 15 minuten. Voeg zodra het water kookt het bouillonblokje toe. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en schil het stukje gember. Ook het stukje gember pers je fijn met de knoflookpers. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de gember op laag vuur. Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, de garam masala en het chilipoeder toe en bak het geheel voor nog ongeveer 2 minuten. Blus het mengsel af met de kokosmelk en de tomatenblokjes. Laat het geheel ongeveer 10 minuten doorkoken.

Bak ondertussen de spinazie en ontdooi de doperwtjes. Giet de linzen af en voeg deze, samen met de koriander, de spinazie en de doperwtjes toe aan de pan en verwarm het samen zo’n 2 minuten. Indien de dahl nog té grof is naar jouw smaak, kan je ‘m even pureren tot de gewenste dikte. Het is het lekkerst als het geheel niet helemaal glad is!

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer het met het naanbrood, eet smakelijk!