Recept: Vegetarische Kipsalade

Goed en lekker eten is essentieel voor je gemoedstoestand en gezondheid. Daarom delen wij graag recepten die tijdens onze ledendiners of met onze lunch een succes waren. Dit keer een zeer hoog geprezen salade van Soraia. Een heerlijk verfijnd recept die makkelijker is dan die smaakt. Dit recept is goed voor zo’n twaalf mensen.

Ingrediënten:

2 zakken sla (rodebietmelange)

400 gram feta 

400 gram sperziebonen 

400 gram vegetarische kip

2 grote uien 

4 tenen knoflook 

Olijfolie 

Zout 

Bereiding:

Snipper de uien en pers de knoflook uit. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hier een snufje zout aan toe en voeg de tijm en een theelepel komijn toe. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak deze goudbruin (laat afkoelen). Bak de sperziebonen beetgaar in het water met een scheut olijfolie (laat ook deze afkoelen). Snijd de feta in blokjes doe en doe deze samen met de zakken rode bieten sla in een kom. Voeg ook de vegetarische kip en sperziebonen aan toe en meng deze door de salade. 

Eet smakelijk!